Monday, June 13, 2011

SEGMEN NELLY: KENAPA AKU BERBLOG?


اَلـــــسَّلاَمُ عَلَيْكُـــمْ وَرَحْمَـــة ُاللهِ وَبَرَكَاتُـــهُ

-Buat entri bertajuk "Kenapa aku berblog ?"
-Follow Nelly bagi yang tak follow lagi okay ? ?
-Bagitau serba sedikit dekat Nelly kenapa korang berblog . . Tak kisah berapa sebab . .
Nak tau , nak tau !
-Tag dekat 3 orang dan letak url korang dekat sini ya !
-Tarikh tutup sampai 17 June . . Hari jadi Nelly tu ! Ini hadiah terbaik dari Nelly tau ~

Assalamualaikum Nelly n sahabat bloggers semua....

Everything happens for a reason :)
Kenapa Ecah wat blog antaranya :

1.) Selama nie jadi silent reader, asyik skodeng blog orang je..so now, sy active berblog...lagipun, boleh tambah kawan. best kan! Im newbie, I follow U, U tak follow pun tak kisah la...takde hal ~ yg penting hepi :)

الرَّاحِمُونَ يَرْحَمُهُمُ الرَّحْمٰنُ ، ارْحَمُوا أَهْلَ اْلأَرْضِ يَرْحَمْكُمْ مَنْ فِى السَّمَاءِ
"Allah Yang Maha Penyayang akan menyayangi orang2 yg berkasih sayang. Oleh sebab itu, sayangilah mereka yg dibumi, maka yg dilangit akan menyayangimu
.

2.) Bloggers ramai yg wat contest, giveaway (GA),segmen..so, Ecah pun suka la 'amik kesempatan' nie..seronok dpt hadiah dari kawan-kawan :)

3.)I made a resolution this year, that I would write something that would be significant to me. Actually, active berblog selepas celebrate birthday bulan Mei yg lepas..So Nelly, I wish ya~ Happy Becoming Birthday on 17th June ~ May Allah bless U
مَــا كُتِــبَ قَــرَّ مــا حُـفِظَ فَــرَّ
Sesuatu yg ditulis akan abadi dan sesuatu yg hanya dihafal akan hilang.


4.) Seruan Nabi Muhammad s.a.w yg bermaksud: Sampaikan dariku walaupun sepotong ayat"..Melalui blog, kita dpt menyampaikan atau mengambil byk ilmu duniawi dan ukhrawi..

رَجُلٌ لاَيَدْرِي وَيَدْرِي أَنَّهُ لاَيَدْرِي فَذَلِكَ مُسْتَرْشِدٌ فَأَرْشِدُوْهُ

Manusia yg tdk memiliki ilmu namun ia sadar bahawa dirinya tdk mempunyai ilmu, maka dia adalah orang yg mencari petunjuk, berilah petunjuk kpdnya.

5.) Blog juga sebenarnya 'punca rezeki dan sumber pendapatan' Ecah..sebab Ecah seorang Networker bisness online..so, melalui blog leh promo bisness. Boleh dapat sumber pendapatan yg halal untuk family tercinta...

"Berniagalah kamu kerana sembilan persepuluh punca rezeki adalah di dalam perniagaan.''

Itu saja antara sebab Ecah buat blog....insyaAllah dengan blog kita sama-sama dpt manfaat ke arah kebaikan...Amin

TAG ---------------> Edy Zaidi~
---------------> Siti Nurul'Ain Yusop
---------------> Najihah Abas
P/s: Sorryla tulisan ada besar ada kecik..nanti Ecah betulkan balik..Jumla ramai2 join segmen Nelly, click kat banner tau...Sekurang2nya kita tahu apa tujuan kita berblog nie..salam sayang dari Ecah...mmmmuuuaaah :)

5 comments:

  1. alamak..lupa nak tag kawan..jap ye Nelly malam nie..hahaha~

    ReplyDelete
  2. good luck ecah :)

    ReplyDelete
  3. hai kamu,,
    thanks follow..follow sini juga..
    btw kalau nak cari pashmina & inner murah2 jom ke sini

    http://shawlnajihah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. blogwalking!;)
    singgah baca entry..;)

    jum singgah blog fae!;)

    http://fzhjmldn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. oh wat bisnes apa tu cik ecah?

    ReplyDelete